Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geschiedenis

Zeiltraditie sinds 1931.

De oorsprong

De oorsprong van de 12m Sharpie zeilklasse gaat terug tot het begin van de 20e eeuw in Australië. Het ontwerp van de boot werd gecreëerd door de legendarische jachtontwerper Francis “Frank” C. Boardman, die op zoek was naar een zeilklasse die snelheid, wendbaarheid en stabiliteit combineerde. Zijn visie resulteerde in een boot met een uniek uiterlijk en opvallende eigenschappen.

Kenmerkend

De 12m Sharpie is een open zeilboot van 12 meter lang met een kenmerkend scherp voorsteven en een grote zeiloppervlakte. De boot heeft een enkele zwaard en een hoge mast, waardoor hij een indrukwekkende snelheid kan bereiken. Het unieke ontwerp van de boot maakt hem zeer stabiel en bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor zeilers over de hele wereld graag met deze klasse varen.

Evolutie

Net als elke sportklasse heeft de 12m Sharpie zeilklasse zich in de loop der jaren geëvolueerd en aangepast aan veranderende technologieën en ontwerpprincipes. Hoewel het oorspronkelijke ontwerp van Boardman grotendeels behouden is gebleven, hebben verbeteringen in materialen en constructiemethoden geleid tot snellere en geavanceerdere boten.